Felrázó köztéri installáció

A PestiSrácok.hu közéleti portál kiadója felkérésére a rendszerváltás legendás ellenzéki művészcsoportjának, a 301-es parcella kopjafáit is elkészítő Inconnu Művészcsoportnak a tagjai elkészítették azt a köztéri kopjafás installációt, amely a Gulág munkatáborok magyar áldozataira hívja fel a figyelmet.

Ismert, közel 800.000 magyart hurcoltak el a szovjet megszállás kezdete után a Gulág-Gupvi munkatáborokba, közülük legalább 300.000 fő sosem tért haza. A magyar társadalomban máig fel nem dolgozott borzalmakra az EMMI Gulág Emlékbizottsága támogatásával Szombathelyen, Pécsett, Debrecenben és Budapesten állítják fel Molnár Tamás képzőművész és Nagy Kristóf szobrász alkotását. Az eseményt közéleti személyiségek és az érdeklődő polgárok megemlékezése kíséri.

A felrázó köztéri installációhoz három nyelvű, magyar-orosz-angol internetes oldal is kapcsolódik, amelynek célja, hogy megszólítsa a járókelőket, turistákat.

Forrás: pestisracok.hu

MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök