Orvvadász

A Nyíradony Rendőrőrs orvvadászat, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy nyírlugosi férfival szemben.


A körzeti megbízottak 2017. február 14-én 22 óra 45 perckor Nyíradony és Nyíracsád között a 4904-es úton megállítottak egy gépkocsit és igazoltatták a sofőrt. A rendőrök ellenőrizték a gépjárművet, amelynek csomagtartójában egy vadnyúl tetemet, a jobb első ülésen egy Baikal típusú lőfegyvert, a műszerfal közepén lévő hamuzó alatt pedig egy műanyag dobozt találtak, amelyben több mint 30 darab éles lőszer volt.

A rendőrök kérdéseire a 24 éves férfi elmondta, hogy nincs fegyvertartási engedélye de azért ment az erdőbe, hogy vadásszon.


A körzeti megbízottak a nyírlugosi férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Jánost, akinél a házkutatás során agancsokat, trófeákat, további 3 lőfegyvert, valamint több tucat lőszert találtak és foglaltak le.
A nyomozóhatóság az őrizetbe vett férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására.

Kép: police.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök