Több, mint 2 400 lakos mondta el véleményét a helyi tömegközlekedésről

Lezárultak a fenntartható városi mobilitási terv megalapozását célzó online és papír alapú kikérdezések. Nyíregyháza új közlekedési stratégiájának megalapozására általános problémafeltáró – papír és elektronikus formában –  kérdőív készült valamennyi  közlekedési módra vonatkozóan.

A kérdőívet  kitöltők között városi rollert, valamint családi belépőjegyeket sorsolnak ki a Nyíregyházi Állatparkba és az Aquarius Élményfürdőbe a „Helló Nyíregyháza!” rendezvényen majd  április 21-én.

A helyi közösségi közlekedés, a kerékpáros és az egyéni autós közlekedés problémáinak és a lakosság észrevételeinek, javaslatainak jobb megismerése érdekében tematikus elektronikus kérdőívek kitöltését is várták a tervezők. Több mint 800 kitöltött kérdőív érkezett, melynek több mint fele a nyíregyházi autóbusz-közlekedésre vonatkozott.

Közel 750 utas  személyesen, a kérdezőbiztosoknak mondták el véleményüket egy-egy buszos utazásuk alkalmával.

Valamennyi kérdőívben lehetőség volt a konkrét észrevételek, javaslatok megtételére, amelyekből több ezer érkezett a nyíregyházi és Nyíregyháza környéki lakosoktól. A beérkezett adatok feldolgozása folyamatosan zajlik – eredménye meghatározó lesz   stratégia megalapozásához és a leendő fejlesztések megfogalmazásához. A folyamatokról  itt kaphat további információkat.

Mind az Önkormányzat, mind a mobilitási terv készítői ezúton köszönik a lakosság aktív részvételét, az észrevételek, javaslatok részletekbe menő megfogalmazását – írja az önkormányzat sajtószolgálata.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök