Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Közokirat-hamisítás bűntettében elmarasztalta és jogerősen egy évre próbára bocsátotta a Nyíregyházi Törvényszék Szűcs Gabriellát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly független polgármesterét.

A közokirat-hamisítás azzal valósult meg, hogy önkormányzati intézmények dolgozóit szakolyi címekre jelentették be, holott valójában életvitelszerűen nem Szakolyban éltek.
Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentés miatt fellebbezett, de a törvényszék a fellebbezéseket nem találta alaposnak, ezért az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, így az jogerőre emelkedett.

Szűcs Gabriella portálunk kérdésre elmondta, hogy marad a polgármesteri székben, a törvény szerint ugyanis nem áll fenn méltatlansági ok, az csak szabadságvesztés kiszabása estén merülhetne fel.

Szűcs Gabriella elmondta még, hogy most Szakoly pénzügyi biztonságának a megteremtését tekinti legfontosabb feladatának, mivel a kormányhivatal határozata értelmében mintegy 109 millió forint visszafizetési kötelezettség terheli az önkormányzatot. A polgármester asszony elmondása szerint a pénzt azért kell visszafizetnie a településnek, mert nem a jogszabályoknak megfelelően – elkülönítetten – kezelték a közmunka-programra szánt forrásokat.

A képviselő-testület tudomásul vette a kormányhivatal határozatát és azt nem támadta meg a bíróságon-bár lehetősége lett volna rá.

Arra a kérdésünkre, hogy a település hogyan jutott ilyen helyzetbe, Szűcs Gabriella azt válaszolta, hogy a község pénzügyese nem készítette el időben a 2015-ös zárszámadást, ezért a testület nem is tudta azt elfogadni. Ennek az lett az eredménye, hogy a központi költségvetésből nem kapta meg Szakoly a szükséges finanszírozást. A nehézséget úgy hidalták át, hogy a közmunka-bérekre kapott normatív támogatást tovább utalták a település fő számlájára és onnan teljesítettek minden kifizetést, így többek közt azok bérét is, akik nem a közmunka-programban dolgoztak.
A felelős megnevezését firtatva Szűcs Gabriella hangsúlyozta, a pénzügyes azóta felmondott, miközben folyamatban volt a fegyelmi eljárás vele szemben.
Szakoly megválasztott vezetője előre tekint, hiszen most, hogy bejelentették a csődeljárást, lehetőség nyílik a település pénzügyi helyzetének normalizálásra.

Kép: Kölcsey Televízió

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22