Navracsics: több mint 22 ezren csatlakoztak eddig a Európai Szolidaritási Testület kezdeményezéséhez

Váratlanul nagy sikert aratott az Európai Szolidaritási Testület tavaly decemberben indult kezdeményezése, melynek keretében a 18-30 éves fiatalok önkéntes, vagy szakmai tapasztalatot szerezhetnek külföldön, a szervezetnél eddig több mint 22 ezren regisztráltak – mondta az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa csütörtökön az Ifjúsági Garancia elnevezésű szakmai konferencián Budapesten.

Navracsics Tibor jelentős eredménynek értékelte, hogy a 2-12 hónapig terjedő programra Olaszországból 3424 jelentkezés, Spanyolországból 2879, Portugáliából 2406 regisztráció érkezett, tehát nagy az érdeklődés az olyan országokban, ahol viszonylag magas az ifjúsági munkanélküliség.

A regisztráció lehetőséget nyújt a fiatalok számára, hogy egy másik országban gyakornoki programot kezdjenek és a későbbi elhelyezkedést elősegítő készségeket sajátítsanak el – mutatott rá az uniós biztos.

Kép: Index.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök