Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettére minősítette az ügyészség, az eredetileg jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban elrendelt nyomozást. Rakamaz volt polgármestere is a gyanúsítottak közt. Az elkövetők akár három évet is kaphatnak.

Rakamaz városának feljelentése alapján 2015. április 3. napján indult büntetőeljárás jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán. A feljelentés lényege, hogy  Rakamaz város önkormányzata 2010-ben támogatási szerződést kötött az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, amelynek keretében a több, mint 600 millió forint összköltségű beruházás megvalósításához 500 millió forintot meghaladó összegű vissza nem térítendő támogatást vettek igénybe.

Rakamaz város önkormányzata. A projekt keretén belül vízi tanösvény, tiszai medencés kikötő, Kisteknősbéka ház, Nagyteknősbéka ház építése, továbbá a szabad vízi strand komfortosítása valósult volna meg.

A gyanú szerint a projekt generálkivitelezője a benyújtott végszámlákat követően a rakamazi önkormányzattól annak ellenére kapta meg a munkálatok ellenértékét, hogy több mint 34 millió forint értékű munkát nem végzett el a létesítmények átadásakor, illetve a minőségi hibás kivitelezés és a szavatossági hibák javítása miatt közel 50 millió forint hátrányt szenvedett el az önkormányzat. 

A megközelítőleg  2 évig tartó nyomozás során  Rakamaz volt polgármesterét  gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Rajta kívül még három személyt gyanúsítottak meg az üggyel kapcsolatban.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága végzi  a nyomozást, annak befejezése 2017. márciusában várható.

 

 

 

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22