Négy gyanúsított a rakamazi “Nagyteknősbéka” ház beruházásával kapcsolatban – három évet kaphatnak

Költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettére minősítette az ügyészség, az eredetileg jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban elrendelt nyomozást. Rakamaz volt polgármestere is a gyanúsítottak közt. Az elkövetők akár három évet is kaphatnak.

Rakamaz városának feljelentése alapján 2015. április 3. napján indult büntetőeljárás jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán. A feljelentés lényege, hogy  Rakamaz város önkormányzata 2010-ben támogatási szerződést kötött az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, amelynek keretében a több, mint 600 millió forint összköltségű beruházás megvalósításához 500 millió forintot meghaladó összegű vissza nem térítendő támogatást vettek igénybe.

Rakamaz város önkormányzata. A projekt keretén belül vízi tanösvény, tiszai medencés kikötő, Kisteknősbéka ház, Nagyteknősbéka ház építése, továbbá a szabad vízi strand komfortosítása valósult volna meg.

A gyanú szerint a projekt generálkivitelezője a benyújtott végszámlákat követően a rakamazi önkormányzattól annak ellenére kapta meg a munkálatok ellenértékét, hogy több mint 34 millió forint értékű munkát nem végzett el a létesítmények átadásakor, illetve a minőségi hibás kivitelezés és a szavatossági hibák javítása miatt közel 50 millió forint hátrányt szenvedett el az önkormányzat. 

A megközelítőleg  2 évig tartó nyomozás során  Rakamaz volt polgármesterét  gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Rajta kívül még három személyt gyanúsítottak meg az üggyel kapcsolatban.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága végzi  a nyomozást, annak befejezése 2017. márciusában várható.

 

 

 

Hozzászólások

  1. Hunyadi János

    Nem csak a számlákkal való elszámolás maradt el,sok munka el sem lett végezve. Az nem zavar senkit?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök