Ritkulhat a köd, de eső, ónos szitálás még várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. február 17-én reggel kiadott időjárás-előrejelzése szerint a ritkuló köd mellett hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat a mai napon. A rendőrség továbbra is óvatosságra int!

A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében nagyobb területen előforduló sűrű köd napközben ritkulhat.
A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

A reggeli órákban nem zárható ki néhol kisebb (pár cseppnyi) ónos eső kialakulása. A délelőtti órákban elsősorban az Alföldön van esély ónos eső (< 1 mm) előfordulására. A nap további részében általában inkább az eső a valószínűbb, északkeleten kisebb havazás is előfordulhat, de kisebb körzetekben továbbra sem lehet kizárni gyenge ónos eső kialakulását.

A rendőrség arra kéri  az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ma reggel kettő, ebből egy, halálos közlekedési baleset történt eddig!

MTI Fotó: Veres Nándor

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök