Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hétfőn háromnapos továbbképzés kezdődött az ár-és belvízi védekezésre való felkészülés jegyében a megyei igazgatóságon. A készenléti jellegű állomány éves kiképzési tervében foglaltaknak megfelelően folyamatos a rendkívüli időjárás beavatkozásival kapcsolatos oktatás és felkészítés.

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a háromnapos továbbképzéshez a tűzoltók mellett a kirendeltséghez tartozó településeken lévő polgárőrök is csatlakoztak. Zsiros Imre tű. alezredes, a kirendeltség polgári védelmi felügyelője a megye ár-és belvízi veszélyeztetettségét ismertette a résztvevőknek, majd az előző évek időszakának tapasztalatai alapján, elsősorban a lehulló csapadék következtében kialakuló ár- és belvízi helyzetek kezelésére a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Nyíri szakaszmérnökség munkatársai készítették fel az állományt elméletben és gyakorlatban Nyíregyházán, a tűzoltóságon.

 

A felkészítésen elmondták, hogy a biztonsági tartalékunk ellenére is kiemelt figyelmet kell fordítani és folyamatosan figyelemmel kell kísérni a megye folyóinak vízgyűjtő területén lehulló csapadék mennyiségét és a hőmérsékleti viszonyokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a korábbi évekhez hasonlóan – az illetékes vízügyi igazgatóságokkal közösen – valamennyi településen folyamatosan ellenőrzi a települési vízkár-elhárítási tervek meglétét, naprakészségét, amellyel egyidejűleg a szakemberek részt vesznek az önkormányzati védművek bejárásain is. Tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22