Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Vádemelési javaslattal fordul az ügyészséghez a nyomozó hatóság két pakisztáni embercsempész ügyében – közölte a rendőrség a honlapján szerda hajnalban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt nyomozott két pakisztáni állampolgár ellen.
Az Olaszországban létrejött embercsempész csoport Magyarországon illegálisan tartózkodó több mint 100 pakisztáni, bangladesi és afgán bevándorló Nyugat-Európába szállítását intézte.

A bűnszervezet alkalmanként 20-36 fős csoportokban, mikrobuszokban megbújtatva vitte az illegális bevándorlókat  Olaszországba és Németországba.

A gyanúsítottak a szállításokhoz használt gépjárműveket hamis, nem létező cégadatokkal bérelték Olaszországban és Magyarországon. Az embercsempészettel gyanúsítottak több alkalommal követtek el hasonló cselekményeket, melyek miatt Németországban, Olaszországban, és Szlovéniában is indultak büntetőeljárások.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a két pakisztáni gyanúsítottal szemben az eljárás során keletkezett iratokat 2017. február 22-én vádemelési javaslattal küldi meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

A fotó illusztráció

Kép: Index.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22