Tömeges jelzések gyakorlata Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Az előre nem látható, hirtelen megnövekedő bejelentések kezelését, ezzel együtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyelet és műveletirányítási ügyelet megerősítését gyakorolták kedden délután Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében.


A feltételezések szerint a megyét hirtelen elérő vihar okozta kárfelszámolásokra kellett intézkednie az állománynak. Egy óra alatt hatvan segélyhívás érkezett, amelyekben fakidőlésekről, sérült háztetőkről és a vihar következtében közúti balesetekről érkezett bejelentés.

 

A gyakorlaton a megyei tevékenység irányítási központ mellett valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltóság ügyeleti állománya, valamint a Szabolcs-Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is részt vett.

A tömeges jelzések gyakorlatát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője, Kruppi István tű. alezredes és Nagy József tű. ezredes, megyei igazgató-helyettes ellenőrizte és megfeleltre értékelte.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök