Hobo a Gulagon – galéria

Csaknem teltházas  előadás volt a Napkori Erdőgazdák szervesében a Hobo a Gulagon emlékműsor premierjén, ahol elhangzottak a Gulag fájdalmas és gyönyörűséges, néha humoros versei, történetei Hobo a “népművelő” előadásában. A 72 éves művészt nem lehetett könnyek nélkül  hallgatni, miközben a néző elé tárult az a fantasztikus művészi teljesítmény, amelyet a Gulagra hurcolt emberek hoztak létre. A nézők között  Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének elnöke is helyet foglalt.

Összesen mintegy 700 ezer magyar állampolgár került szovjet munkatáborba, közülük csak körülbelül 400 ezren tértek haza. A deportálás során és a munkatáborokban megközelítőleg  300 ezer magyar állampolgár vesztette életét, akik közül mintegy 10 ezer fő a Gulag büntetőtáboraiban halt meg. Hazatérésük után a magyarországi titkosszolgálatok hallgatásra kényszerítették a lelkileg (sokszor testileg is) megtört embereket.

Klikk a képre a galériához!

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök