Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délután szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a nyíregyházi hivatásos és a létesítményi tűzoltóknak Nyíregyházán, a Dunapack Rt. gyárában.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportja először helyismereti bejárással kezdte a csütörtök délutáni foglalkozást. A létesítményben megtekintették az oltáshoz rendelkezésre álló forrásokat, a nehezen megközelíthető helyiségeket a helyi szakember segítségével.

A szituációs begyakorló gyakorlaton a feltételezés szerint az üzem területén egy elektromos targonca gyulladt ki és a raktárhelyiségben tárolt papírtekercsekre is átterjedt a tűz, a helység füsttel telítődött, amely kiszivárgott az üzemcsarnok területére is. A létesítményi tűzoltók megkezdték a tűz oltását, az épület elektromos leválasztását valamint az ott dolgozók kimentését, majd értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat, akik több oltósugarat szereltek. A tűz eloltása után több nagy-teljesítményű ventilátorral átszellőztették a füsttel telített helyiségeket.

A feltételezett helyzetben lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény volt, hogy a dolgozók miatt nagy létszámmal kellett számolni és különös figyelmet kellett fordítani az életmentésre, valamint a füsteltávolításra.

A gyakorlatot Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte.

Fotó: Borkó József tű. törzsőrmester

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22