Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyírbogáti általános iskola tornatermének átadásán pénteken.

Lázár János elmondta, a következő néhány hónapban Szabolcs megyében – Nyíregyházán kívül – 70 milliárd forintot fog felosztani a kabinet a települések között, Nyírbogát ebből “joggal számíthat” legalább 1,5 milliárd, de inkább 1 milliárd 800 millió forintra.
A kormány távlati elképzeléseiben Szabolcs megyének az a feladata, hogy integrálja a környék magyarjait és azokat is, akik átmenetileg a határon kívülre szorultak és ott élik életüket, és ma Kárpátalján és a Partiumban próbálnak boldogulni – hangsúlyozta a miniszter.
Kifejtette, a közös bajból, a közös nehézségekből, a gazdasági visszaesésből, a munkanélküliségből egy új lehetőséget kapott a megye azáltal, hogy a kormány a megyére és a megyében lakókra regionális központként tekint. Nyíregyházának és Szabolcsnak az a történelmi küldetése – folytatta – , hogy lehetőséget biztosítson a határon túli magyaroknak a Magyarországhoz való tartozásra.

Lázár János az oktatási intézmény tanulóihoz és pedagógusaihoz szólva hangsúlyozta, a kabinet a következő időszakban kiemelt feladatának tekinti, hogy a magyar oktatás és nevelés alapvető kérdéseit áttekintse és meghatározza az oktatásügy következő tíz-húsz esztendejét. Ebben a képesség, a lehetőség és a minőség a három kulcsszó, ezek kiemelt jelentőséggel bírnak – mondta a miniszter.

Nyírbogát, 2017. február 24.A nyírbogáti Vántus István Általános Iskola újonnan átadott Bogát Vezér tornaterme 2017. február 24-én. A sportlétesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban valósult meg.MTI Fotó: Balázs Attila

A nyírbogáti általános iskola tantermét – egy országos program keretében – mintegy 300 millió forintból, központi költségvetési forrás segítségével építették meg. Az eseményen Lázár János mellett részt vett Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Simon Miklós, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint a több megyei és járási hivatalvezető is.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22