Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton – videó

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében demonstratív közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a 36-os számú főút Nyíregyháza és Tiszavasvári közötti szakaszán 2017. február 24-én. Az ellenőrzésben részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályainak munkatársai mellett a Közlekedési Polgárőrség tagjai is.

Az ellenőrzésben résztvevő rendőrök mérték a gépkocsik sebességét, valamint ellenőrizték a járművezetők ittasságát, és a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét. Vizsgálták a járművek műszaki állapotát és a passzív biztonsági eszközök használatát.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök