Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A magyar börtönökben az elmúlt négy évben 151 öngyilkossági kísérlet történt – írta meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) tájékoztatása alapján a Délmagyar. Hozzátették: ez a szám a közvetlen öngyilkossági szándékkal elkövetett cselekményeket takarja, az intézeteken belüli önkárosítások hátterében ugyanis nem minden esetben áll feltétlenül valós meghalási szándék. Az elítéltek közül sokan feszültséglevezetésként vagdossák meg magukat, vagy tettükkel valamit el szeretnének érni, és így manipulálják környezetüket.

A legtöbb öngyilkosságot vagy kísérletet a hosszú időre rácsok mögé kerülő fogvatartottak hajtják végre – derül ki a cikkből.

Kovács Tímea, a Helsinki Bizottság szegedi ügyvédje a lapnak elmondta: akik nagyon hosszú időt töltenek a rácsok mögött, azok szinte teljesen kilátástalan helyzetben vannak. A többségük idős ember lesz szabadulásakor. Velük már bekerülésüktől kezdve el kellene kezdeni a társadalomba való visszailleszkedés programját, amivel szabadulásukig meg tudnák őrizni emberi méltóságukat, így nem foglalkoznának az öngyilkosság gondolatával.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot

Kép: pecsma.hu

Forrás 24.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22