Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hétfőn délelőtt háromnapos favágási gyakorlat kezdődött a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak a szabolcsi megyeszékhelyen. Az éves kiképzési tervüknek megfelelően mindhárom szolgálati csoport gyakorolja a műszaki mentéshez kapcsolódó ezen ismereteit a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével.

Munkavédelmi oktatással kezdődött a hétfői gyakorlat, majd a motoros láncfűrész használatával kapcsolatos ismeretekről beszélt elsőként Oszlár Gábor tű. százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, ahol az állomány átismételte az ezzel kapcsolatos ismereteit. A tűzoltók kisgépkezelői vizsgával rendelkeznek, ezen belül többen a fakivágáshoz szükséges jártassággal is. A vihar okozta kárfelszámolásoknál kamatoztatják az ismereteiket, ahol elsősorban útra borult fák, de sok esetben épületekre szakadt faágak eltávolítását végzik, ugyanakkor egy-egy vihar idején a gépkocsikra szakadt fa és faágak eltávolítása sem ritka a szolgálatuk idején.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. részéről jelen volt a gyakorlaton Keczkó János, közterület-fenntartási irodavezető, aki a területet biztosította a tűzoltóknak, valamint a gyakorlati képzést Novák Tibor erdőmérnök irányította.

A két szervezet nemcsak éles helyzetekben dolgozik együtt, de a gyakorlati oktatás-képzésben is segítik egymás munkáját.

Az elkövetkezendő napokban a nyíregyházi hivatásos tűzoltók másik két szolgálati csoport állománya is részt vesz hasonló foglalkozáson a szabolcsi megyeszékhelyen.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22