Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Németországban fogták el egy olajjal kereskedő bűnszervezet egyik évek óta rejtőzködő tagját – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Simon Béla elmondta, hogy a maffiaszerűen működő bűnbanda – bonyolult számlázási láncon keresztül – ipari olajat hozott be Szlovákiából és Romániából Magyarországra. A számlázó cégek nem fizettek áfát, de közülük olyan is akadt, amelyik fiktív számlák révén adót igényelt vissza. Később a cégeket ukrán vagy szerb tulajdonosok nevére írták át. Ezzel a módszerrel a bűnbanda csaknem 800 millió forint adót csalt el.

A NAV által 2013-ban felszámolt szervezet tíz tagjával szemben 2015 végén javasoltak vádemelést a pénzügyi nyomozók különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt, a bűnbanda két rejtőzködő tagja ellen pedig körözést rendeltek el – ismertette Simon Béla.

Utóbbiak közül az egyiket európai elfogatóparancs alapján Münchenben tartóztatta le a német rendőrség, majd az Interpol bevonásával az osztrákok adták át Hegyeshalomnál a NAV nyíregyházi pénzügyi nyomozóinak.
A kihallgatás után a NAV a rendőrségnek adta át a gyanúsítottat, akinek azóta a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22