Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több sajtóorgánumban éles kritika fogalmazódott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatban, mintegy részévé téve azoknak a politikai csatározásoknak, melyek a Budapest-vidék ellentétet is szítják, nem függetlenül a budapesti olimpiai költségvetés újraosztásától. Miért ott, miért ők, miért nem mi? Budapesten az is baj, hogy Farkas Bertalan szülőfalujában 3 milliárdért – persze gondosan kiemelve, hogy az adófizetők pénzéből- Űrközpont épül. Mai hír, hogy dr. Kovács Ferenc valószínűleg előre ivott a medve bőrére, merthogy állítólag a LEGOLAND Discovery Centr jogtulajdonosai nem tudnak a Kovács által beharangozott nyíregyházi beruházásról.

A Privátbankár járt utána a történetnek:
“Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza”

azaz, a Merlin jelenleg nem tervezi, hogy Nyíregyházán bővít, pedig a hozzájárulásuk nélkül nem nyithat senki semmit, mivel ők a franchise tulajdonosai – írja a portál.

Természetesen megkérdeztük a nyíregyházi önkormányzatot, hogy mi a helyzet a beruházással.

“A Kormány a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség Kiemelt Turisztikai Térség fejlesztéséről szóló határozatában (1092/2017 kormányhatározat)döntött Nyíregyháza turisztikai fejlesztési elképzeléseinek támogatásáról” – idézik a döntést majd hozzáteszik “…a Kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló, a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre, így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja.”

Igen, tehát kapott Nyíregyháza 9,5 milliárd forintot egy álom megvalósításra. Az, hogy a kommunikáció a LEGOLAND Discovery Centrrel kapcsolatban félresikerült, nem kérdés. Mentség sincs rá igazán… Elkaphatta a hév a polgármestert, túláradó örömében a Facebook oldalán jelentette be tényként a beruházást…
Ahhoz, hogy az álom valósággá váljon, tőkére van szükség. A tőke megvan, lehet dolgozni a megvalósításon és elbűvölni a jogtulajdonosakat, hogy Magyarországon Nyíregyháza az a hely, ahol meg lehet, és meg is tudják valósítani az álmot.
Vagyis, van dolog bőven, amíg az álomból valóság lesz!

 

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22