Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Közel 10 millió forintot csalt ki a munkáltatójától hamis papírokkal egy nő és két társa úgy, hogy kezdetben még prémiumot is kapott az „eredményes” munkavégzésért.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának lényege szerint a büntetlen előéletű nő már több éve állt alkalmazásban egy pénzkölcsönzéssel foglalkozó cégnél, ahol a feladata volt az ügyfelekkel a kölcsönszerződések megkötése, a törlesztések figyelemmel kísérése. A nehéz anyagi helyzetbe került nő megállapodott a csalásokért már többször elítélt öccsével, hogy kölcsönöket fognak felvenni valós személyek adatainak felhasználásával a sértett cégtől, a pénzt pedig saját megélhetésükre fordítják, illetve kisebb részben törlesztik a felvett kölcsönöket is.
A szerződésekben szereplő magánszemélyek adatait a nő egyrészt saját korábbi ügyfelei közül szerezte, míg az öccse pedig az interneten hirdetett ingyenes angoltanfolyamot, és a jelentkezők adatait átadta a nővérének. A nőnek volt egy további társa is, aki szintén ellátta olyan emberek személyes adataival, akik egyébként nem akartak kölcsönt felvenni. Több magánszemély később a saját nevében más banktól szeretett volna hitelt felvenni, azonban kérelmüket elutasították, mert mint adósok már szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

A 2015 nyarán kezdődött bűncselekmény-sorozat 2016 augusztusáig tartott, ekkor ugyanis már egyre több kölcsön törlesztésével elmaradtak a gyanúsítottak, újabbakat pedig nem tudtak felvenni. Ráadásul a sértett cég a kölcsönökről mit sem tudó magánszemélyeket szólította fel a törlesztésre, akik erre a rendőrséghez fordultak.

A nő és két társa összesen 61 kölcsönt vett fel alkalmanként pár százezer forintos összegben. Mivel a munkáltatója azt hitte, hogy ezek valós kölcsönök, melyeket vissza is fognak fizetni, ezért több mint 500.000,- forint bónuszt is adott a nőnek.

A közel 10 millió forint felvett pénzből 6,5 millió forint visszafizetése elmaradt.

Az ügyész a nővel és öccsével szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, míg harmadik társuk esetében pénzbüntetést kért a bíróságtól. A nyomozás során a nő két ingatlanát is zár alá vették, így van rá esély, hogy a sértett kára megtérüljön.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22