Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szabó Tünde nagyon sikeresnek minősítette az első ütemét a Hiszek Benned! elnevezésű programnak, amelyet tavaly ősszel indított a sportért felelős államtitkárság az utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás támogatásának érdekében.

A sportállamtitkár a Zsigmond Király Egyetem szervezésében tartott előadását követően az MTI-nek elmondta: a szabadidősportos alprogramban 20 megyei jogú város adta be pályázati anyagát, hogy a helyi önkormányzatok számára előírt sportfeladatok meghatározott részéhez, kiemelten a helyi szinten megvalósítandó szabadidősport események lebonyolításához támogatást nyerjen. Hozzátette, a 20 pályázó közül 19 várossal kötött az államtitkárság támogatási szerződést, csaknem 100 millió forint értékben.
“A második alprogramban az államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve olyan projektek támogatását tűzte ki célul, amelyek a tehetségkiválasztáshoz, tehetséggondozáshoz kapcsolódó feladatok megvalósítását szolgálják” – jelentette ki Szabó Tünde.
“Ilyen például a sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása” – ismertette a részleteket a sportért felelős államtitkár.
Hozzátette: nagy volt az érdeklődés a második alprogram iránt is. “Hatvanegy sportágban, 380 sportszervezet nyújtott be támogatási igényt összesen több mint 1,6 milliárd forint értékben” – fejtette ki.
Elmondta, hogy a támogatás terhére valóban elszámolható pályázott összeg ennél kisebb, mintegy 1,2 milliárd forint, “de még ez is többszöröse a program első ütemében biztosított támogatási keretnek, ami 150 millió forint.”

MTI Fotó: Kovács Tamás

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22