Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az olvasópróbán Kirják Róbert ügyvezető igazgató emlékeztette a stábot, hogy a darab a VIDOR Fesztiválon már bizonyított, hiszen 2011-ben a „két legjobb főfőnök”, Csányi Sándor és Schneider Zoltán megkapták a verseny Pulcinella-díját. Hasonló közönségsikerre számíthatunk a nyíregyházi társulattól, amelynek két főszerepét Gulácsi Tamás és Horváth László Attila fogják játszani.


„A Főfőnök egy rendkívül okos és csodálatosan gonosz író-rendező, Lars von Trier forgatókönyve, amiből Trier 2006-ban el is készítette a maga filmjét. Mivel hálás és színpadszerű anyagról van szó, fölfedezték maguknak a színházak is. Amerikában, Dániában és Londonban is színre került, Magyarországon a Radnóti Színház készített belőle adaptációt. Mi alapvetően ezt a szövegváltozatot használtuk, hozzá olvasva az eredeti filmforgatókönyvet, annak magyar feliratát, az egyik angol nyelvű adaptációt, és persze hozzátettük a magunk gondolatait, ötleteit is” – mondta el a Móricz Zsigmond Színházban otthonosan mozgó rendező, Koltai M. Gábor.

„A Főfőnök két, látszólag össze nem illő közeget rak közös térbe, a színház és a nagyvállalatok világát. Adott egy gőgös, munkanélküli színész, akinek egy IT-cég igazgatóját kell eljátszania, természetesen úgy, hogy se a munkatársak, se az üzleti tárgyalópartnerek ne vegyék észre a csalást. Trier, miközben hiúságról, gyávaságról, gátlástalan önzésről és elvtelenségről mond sommás ítéletet, mindvégig a bohózat dramaturgiáját használja: elegánsan és szellemesen játszik el a komédia ismerős elemeivel. Nekünk, amikor színpadra állítjuk, egyszerre kell figyelnünk arra, hogy a filmre alkalmazott színházi eszközök hogyan működnek visszafordítva a színpadra, és arra, hogy ugyanolyan frivol, gonosz és csúfondáros, de közben mindvégig szórakoztató előadást hozzunk létre, mint amilyen Trier saját gondolkodásmódja” – tette hozzá.

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR
Bemutató: 2017. április 1. Krúdy Kamaraszínpad

SZEREPOSZTÁS

Kristoffer: HORVÁTH LÁSZLÓ ATTILA
Ravn: GULÁCSI TAMÁS
Finnur: NAGYIDAI GERGŐ
Tolmács: VARGA BALÁZS
Lise: ÉRY-KOVÁCS ZSANNA
Heidi: SIRKÓ ESZTER
Mette: HORVÁTH RÉKA
Gorm: FELLINGER DOMONKOS
Nalle: MARTINKOVICS MÁTÉ
Spencer: GYURIS TIBOR
Kisser: SZABÓ MÁRTA

Fotó: Móricz Zsigmond Színház