Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nem emelik a fordulók számát az OTP Bank Ligában és nem csökkentik az NB II létszámát a következő szezontól a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének csütörtöki döntése szerint.

Az MLSZ honlapján olvasható beszámolóból kiderül: az ülésen többek között azt az előterjesztést vitatták meg, mely három helyett négy kört javasolt a 12 csapatos élvonalban. Az elnökség azonban úgy foglalt állást, hogy a 44 fordulós bajnokság a stadionok teljes körű felújítása előtt, illetve a magyarországi időjárási körülmények között nem reális.
A másodosztályban az ország egész területén zajló fejlesztések szempontjából tartja indokoltnak a testület a jelenleg 20 csapatos rendszer fenntartását.

Az mlsz.hu cikke szerint az MLSZ továbbra is a futballfejlesztést tekinti legfontosabb középtávú feladatának: “Ennek alapját az utánpótlás-nevelés magasabb színvonalú gyakorlata szolgáltatja, amelynek feltétele a megfelelő infrastruktúra, és sarokköve a képzésben résztvevő edzők nemzetközi gyakorlaton alapuló felkészítése, továbbképzése. A megfelelő tempójú gyakorlati munka nélkül nincs esély a mérkőzések színvonalának látványos változtatására, a bajnoki rendszernek pedig elő kell segítenie a legígéretesebb magyar tehetségek éles helyzetben történő versenyeztetését, fiatal kortól a felnőtt futballig.”

A szövetség idei pénzügyi tervét is elfogadta a testület. Ez alapján a közvetlen kiadások 90 százaléka az amatőrfutballba (grassroots) és az utánpótlásba kerül. Az amatőr és tömegsportra a tavalyinál 33 százalékkal több pénz jut 2017-ben. Az elfogadott tervezet szerint folytatódik az amatőr klubok támogatása a versenydíjak 90 százalékos átvállalásával, s a költségvetés biztosítja az OTP Bank Bozsik Intézményi program működését, illetve több friss forrás jut amatőrök által használt (zömében fővárosi) sportlétesítmények felújítására.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22