Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Tegnap a Castel Felice színdarab  premierje  előtt a darab rendezővel, Göttinger Pállal beszélgethettek az előadásra érkezők egy kiállítás megnyitó keretében.

Oldott hangulatban, különleges zenei kíséret mellett nyitotta meg Rák Zoltán színművész a Castel Felice darabhoz  szorosan kapcsolódó fényképkiállítást.  A   a darabra “ráhangoló” kezdeményezését nagy sikerrel fogadta a publikum.

“Hamvai Kornél darabja szeremről, hűségről, ügynökökről,  földrészeken átívelő üldözésről és menekülésről – és a hazaszeretőről, a megbocsátásról és a feledésről”

A darab 1958-ban, a forradalom után két évvel játszódik  a Castel Felice óceánjáró fedélzetén, amin 1 400 kivándorló, köztük nyolc magyar is utazik az ismeretlen felé.  A kiállítás a archív fotódokumentumok felhasználásával készült, valamint egy kuriózumnak számító, 16 perces archív, az óceánjáró fedélzetén forgatott film levetítésére is sor került. A film érdekessége, hogy a darab rendezőjének, Göttinger Pálnak küldték Ausztráliából miután megtudták, hogy a Castel Felice darabot rendezi a Móricz Zsigmond Színházban.

A kiállítás fényét emelte Végh Attila József Attila-díjas költő, próza és esszé író, publicista előadása, valamint Dézsi Darinka színésznő, Dr. Karap Zoltán esztéta, zenész.

A Kiállítás címe: A szabadságért és a függetlenségért

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22