Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Veres János, az MSZP megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót majd egy héttel az Együtt sajtótájékoztatóját követően kórház-ügyben.

Mint emlékezetes Lövei Csaba az akkori sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a  nyíregyházi kórház beruházásánál az eredeti tervezővel szerződést bontottak, majd az új tervező bő kétszer annyiért dolgozott. A Debreceni Ítélőtábla polgári perben jogerősen megállapította, hogy megsértették a szerzői jogokat mivel az  eredeti terveket használták fel a saját terveiknél, e miatt több százmilliós kártérítést kell közpénzből fizetni.

Veres János, az MSZP megyei elnöke is a felelősöket keresi, csak épp nem jó helyen. Legalábbis a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat reagálásából ez szűrhető le.

A hivatkozott eljárásban a Megyei Önkormányzatot a bíróság a perből elbocsátotta, ezért jelenleg az ügyről közvetlenül nem rendelkezünk információkkal. A perben a bíróság megállapította, hogy a szerződésbontás jogszerű volt. A Megyei Önkormányzat 2010-ben azért volt kénytelen szerződést bontani a tervezési munkálatokkal korábban megbízott céggel, mert az a szerződésben vállalt kötelezettségeit határidőre nem teljesítette. ( a tervező azt állítja, hogy határidőben teljesített, ugyanakkor az ítélet 62 millió forint kötbér megfizetésre kötelezte a felperes tervező céget – a szerk.)  A bírósági eljárás tárgya nem a szerződésbontás jogszerűségének vagy jogszerűtlenségének megállapítása volt, hanem az, hogy az új tervező cég megsértette a korábbi tervező szerzői jogait. A 2010-ben meghozott szerződésbontó döntés közvetlenül nem áll összefüggésben a mostani szerzői jogokat sértő marasztalással. Az új tervezési munkálatokkal megbízott cég lényegesen több feladatot is teljesített, mint a korábbiakban megbízott tervező cég. A Megyei Önkormányzat tekintetében tehát a bíróság semmilyen kártérítési felelősséget nem állapított meg.

Tények:

Portálunk megkereste a Debreceni Törvényszék sajtóosztályát a perrel kapcsolatban. Az alábbi tájékoztatást kaptuk:

“Az ügyben másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék ítéletét, melyben a törvényszék megállapította, hogy az alperesek megsértették a nyíregyházi kórház rekonstrukciójával összefüggő beruházás során az I.r. felperes Kft. szerzői vagyoni jogát, az építész tervező vagyoni és személyhez fűződő szerzői jogát és a II.r. felperes személyhez fűződő szerzői jogát.”

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22