Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék egy család három tagját, akik életveszélyesen bántalmazták a család lánygyermekét szexuálisan zaklató mostohaapát – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán.

Toma Attila elmondta, a büntetőügy első- és harmadrendű vádlottja korábban házastársak voltak, közös gyermekük a másodrendű vádlott. A nő a válás után 2000-ben élettársi kapcsolatot létesített Kisvárdán a sértettel, akivel egy háztartásban nevelték az asszony fiát és lányát. A mostohaapa rendszeresen bántalmazta az élettársát, később annak gyermekeit is.
Miután a család megtudta, hogy a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a nevelt lányát, elhatározták, hogy felelősségre vonják. A nő korábbi férje és a fiuk 2015. szeptember 12-én a kisvárdai lakáshoz ment, bedörömböltek az ajtón, majd az ajtót nyitó sértettel az elsőrendű vádlott dulakodni kezdett. A fia, a másodrendű vádlott egy késsel hátba szúrta a férfit, majd a menekülés közben elesett sértettet mindketten bántalmazták.
A megvert férfit ezután betették a család által használt gépkocsi csomagtartójába és az autóval Kisvárda külterületére mentek, ahol az út szélén hagyták. Az asszony nem vett részt a bántalmazásban, de a lakás bejáratánál hagyott vérnyomokat igyekezett eltüntetni. A rendőrséget egy közelben lakó értesítette – ismertette a sajtószóvivő.
A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat két év börtönbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtották, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A harmadrendű vádlottal szemben bűnpártolás vétsége miatt kétszázezer forint pénzbüntetést szabtak ki.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében három napot fenntartott a nyilatkozattételre, míg a harmadrendű vádlott vonatkozásában a döntést tudomásul vette. A vádlottak és a védők szintén tudomásul vették az ítéletet – közölte a sajtószóvivő.
Toma Attila megjegyezte, az ügy sértettjét folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt – egy másik eljárásban – jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22