Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormány könnyítette a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális pályázati feltételeit azzal, hogy már csak egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük az induló vállalkozásoknak – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Hangsúlyozta: a kormány megemelte a rendelkezésre álló összeget, a korábbi 54 milliárd forint helyett 62 milliárd forint keretösszeggel szerdán megjelent pályázattal segíti a kormány a kis- és középvállalkozások digitalizációját.

Közlése szerint a fejlesztések között a vállalati folyamatok digitalizálására, honlap fejlesztésre, vagy ügyfélkapcsolati rendszer fejlesztésére kapható támogatás, mintegy ötezer pályázatot várnak a gazdasági élet bármely területén tevékenykedő kkv-tól. Egy-egy vállalkozás egy ötvenmillió forintos fejlesztés megvalósításához 24 millió forint visszatérítendő, és ugyanennyi vissza nem térítendő támogatást kaphat, a fennmaradó rész pedig az önrész.
A másik két pályázattal a külpiacra jutást segítik, illetve a felhőalapú vállalati szolgáltatások, megoldások fejlesztésének és piaci bevezetését támogatják – ismertette.
Elmondta, hogy ezekből a konstrukciókból Budapest és Pest megye kimarad, ugyanakkor a szupergyors internet programban a közép-magyarországi háztartásoknak is rendelkezésre fog állni a korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózat.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22