Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délelőtt a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelő tiszti értekezletét tartotta, ahol a kirendeltség-vezető beszámolt a tavalyi évben elvégzett szakmai feladatokról. Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a társ- és együttműködő szervezetek képviselői, valamint járási hivatalvezetők és Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője is részt vett.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának fogadásával kezdődött a tiszti értekezlet, majd Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője foglalta össze a 2016. évben elvégzett feladatokat.

Az alezredes kiemelte: a kirendeltség illetékességi területén 2016. évben összesen 1246 esetben riasztották a készenléti állományt, amelyből 72 esetben kiemelt riasztási fokozat lett elrendelve. A kirendeltség területén 4 önkormányzati tűzoltóparancsnokság működik, Újfehértó, Ibrány, Szakoly és Tiszavasvári, valamint 15 önkéntes tűzoltó egyesület segíti a nyíregyházi hivatásos és az önkormányzati tűzoltók munkáját. A Demecseri ÖTE 2014 óta önállóan is végezheti a beavatkozásokat, a tavalyi évben 47 káresemény felszámolásánál dolgoztak.

A kirendeltség nagy hangsúlyt fektetett az előző évben az önkéntesekkel történő együttműködésre, így Nyírbogdánnyal, Napkorral és Kállósemjénnel is megállapodás született.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálati csoportjai 40 helyismereti gyakorlaton, 13 szituációs begyakorló gyakorlaton és 8 parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt. A munka mellett a sportban is számos előkelő helyett szereztek meg az állomány tagjai, így a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság nyerte meg a megyei lépcsőfutó és a tűzoltósport versenyt, de nyíregyházi tűzoltók képviselhették a megyét a szatmárnémeti lépcsőfutón is. Az országos rendészeti kondi park bajnokságon nyíregyházi – nyírbátori közös csapat harmadik helyezést ért el. A rendvédelmi szervek dolgozóinak, valamint az együttműködő- és társszerveknek második alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a „Karácsony 2016” kispályás teremlabdarúgó tornán, ahol szintén dobogósak lettek a szabolcsi megyeszékhely tűzoltói.

Tavaly októberben Nyíregyháza Járásban újabb járási önkéntes mentőcsoport alakult, miután a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Csoport 21 fővel minősítő vizsgát tett és járási szervezetként is nyilvántartásba kerültek.

A közösségi szolgálat kapcsán 2015/16-os tanévre vonatkozóan 21 középfokú tanintézménnyel működött együtt a nyíregyházi kirendeltség, összesen 448 diák teljesítette a kötelező közösségi szolgálatot a katasztrófavédelmi kirendeltségen és a területünkön működő tűzoltóságokon- tette hozzá Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A beszámolót követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfeleltre értékelte a beszámolót és az állomány munkáját, valamint meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22