Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2017. március 11-én a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség, és a Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Osztályának munkatársai a kapitányság illetékességi területén.

A demonstratív ellenőrzés fő célja a közúti balesetek megelőzése volt. A rendőrök a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint az egyéb közlekedési szabálysértők kiszűrése érdekében sebesség-ellenőrzést, és ún. “Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést is végeztek. Az ellenőrzések helyszínein a Polgárőrség bevonásával rendszám-felismerő rendszert működtettek. A rendőrök közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek, ittasság gyanúja egyetlen sofőrnél merült fel. A nap folyamán súlyos közlekedési szabályszegés miatt nem kellett intézkedniük a rendőröknek, a kisebb fokú szabálysértések elkövetőivel szemben pedig a prevenciót előtérbe helyezve elsősorban a figyelmeztetés lehetőségével éltek.

 

A rendőrség ismét felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat és az aktuális út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.