Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében közel négyezer magyarországi középiskolás diák utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival. Nyíregyházáról a Szent Miklós Görögkatolikus Általános iskola és Gimnázium diákjai vesznék részt  a szervezett kiránduláson.

Mint írták, a program keretében 101 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. Felvidékre 32, Erdélybe, illetve Partiumba 36, Vajdaságba 14, Kárpátaljára hat, Szlovéniába három Horvátországba pedig két középiskolai csoport utazik március folyamán. Ezzel párhuzamosan nyolc külhoni iskola anyaországba tervezett utazása is támogatásban részesül a szövetség vezetőinek döntése értelmében.
A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.
A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját magyarországi középiskolások számára. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.
A szövetség múlt évi diákutaztatási programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 361 Kárpát-medencei középiskola közel 13 ezer diákja utazhatott.