Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójának ünnepi megemlékezését Nyíregyháza Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően a gyermekek által díszbe öltöztetett Kossuth téren rendezte meg. A téren már reggel 9-kor elkezdtek gyülekezni az emberek, 10 órára dr. Kovács Ferenc ünnepi beszédére csaknem megtelt  a városháza előtti tér.

A  Szabolcsi Koncert Fúvószenekar térzenéjével és ünnepélyes zászlóbehozatallal kezdődő megemlékezés fényét emelve, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulói az Igrice Néptáncegyüttes közreműködésével színvonalas, a Kossuth teret  játékszínné téve  mutatták be a „Legyen ünnep…!” című ünnepi műsorukat.  Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójának  zárásaként mintegy 20 szervezet helyezte el a megemlékezés koszorúit,  virágait a Kossuth szobornál.

A központi ünnepség után a nyíregyházi Jósa András Múzeum Kossuth Kiflivel és egy meleg teával várta az érdeklődőket a Kokárdás Napon. Ezen a napon az ingyenes belépés mellett sok színes programmal kedveskedtek az idelátogatóknak  a múzeum dolgozói. Így megrendezésre került a „Hitvallásom istensége, hazánk függetlensége” című időszaki kiállítás, valamint interaktív korabeli fegyver-, egyenruha és felszerelés bemutatóval, megannyi izgalmas játékos feladattal, alkotó foglalkozással és puskalövésekkel várták  a Kedves Látogatókat.

Klikk   a képre a galériához

A képre kattintva galéria nyílik – Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Kép és videó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22