Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ágoston Ildikó képviselő,  Nyíregyháza Önkormányzata nevében nyitotta meg az  V.  Abigél Országos Minősítő Táncfesztivált Nyíregyházán. Ágoston Ildikóhoz közel áll a tánc, hiszen  több mint 20 éve aktív néptáncos, emellett  a Szabolcs Néptánc Egyesület vezetője.   Megnyitójában felelevenítette, hogy milyen kitartó és sokszor fárasztó küzdelem áll egy-egy táncprodukció létrehozása mögött, majd személyes tapasztalatait megosztva elmondta, hogy a napi 9-10 órai munka után még mindig aktívan gyakorol, bár, tette hozzá ez egyre nagyobb kihívás számára.

Ágoston Ildikó a megnyitón átvehette Nyíregyháza város önkormányzata nevében a szervezők által adományozott “Abigél-Kupa” szervezői különdíjat.

Hazánk egyik legnagyobb minősítő versenyére több, mint ezer táncos érkezik a két nap alatt az ország 45 településéről, valamint Romániából és Ukrajnából. Tíz tánckategóriában, hat korcsoportban mérik össze tudásukat a szombaton 9 órától folyó küzdelemben.  Lázár Dániel  elmondta, hogy  a 220 produkciót nemzetközi szintű zsűri értékeli, és az országban egyedülállóan a minősítő kategóriákat négy tudásszinthez igazítva.  Így külön, de mégis együtt versenghetnek a profik és az amatőrök csalódás nélkül – hangsúlyozta a versenyigazgató.

A táncverseny mindkét napján fellép a korábbi zenei tehetségkutató verseny negyedik helyezett énekese, a nyíregyházi születésű Nagy Ricsi. Az eredményhirdetéseken résztvevők számos fődíjat és különdíjat kapnak.

Klikk  a képre a galériához!

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22