Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa jelentette be a magyar vezetésű JoinTisza projekt elindítását, amely az öt tiszai ország – Ukrajna, Szlovákia, Magyarország, Románia és Szerbia –, valamint elismert nemzetközi szervezetek összefogásával szolgálja a vízgyűjtőterület lakosságát fenyegető árvizekkel és szennyezésekkel szembeni védelem megerősítését.

A Miniszteri Biztosi Titkárság koordinációjában zajló előkészítés után a kezdeményezés 2,2 millió eurós támogatást nyert el a Duna Transznacionális Programból.
Az eseményre a szentendrei Regionális Környezetvédelmi Központban (REC) került sor. Az intézmény igazgatója, Mihail Dimovski előszavában üdvözölte a REC és a magyar kormányzat közötti stratégiai együttműködést, melynek kiemelkedő példája a közös JoinTisza projekt. Ezt követően Joó István méltatta a kezdeményezés előkészítésében közreműködők munkáját, hiszen kivételes eredmény, hogy a Duna régión belül a Tisza-medence, mint részvízgyűjtő ekkora figyelmet és támogatást kapjon.

A projektet az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezeti, szakmai lebonyolításában pedig a 12 projekt partner mellett kiemelt szerepe van a szolnoki Tisza Irodának is, melyet a miniszteri biztos és Ivan Zavadsky, a projektben is részt vállaló Nemzetközi Duna Védelmi Bizottság (ICPDR) főtitkára közösen adtak át 2014. november 4-én.

A Duna Transznacionális Program első körös felhívása során a 14 részt vevő országból beérkezett 55 javaslat nyert támogatást, amelyből 11 magyar vezetéssel valósul meg. A Magyarországon realizálódó támogatás értéke 18,2 millió euró – a program keretében eddig megítélt összeg közel egyötöde.

Fotó: KKM

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22