Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délelőtt szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a nagyhalászi önkéntes, az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Zsákgyár Kft. nagyhalászi telephelyén.


A szituációs gyakorlat első részében helyismereti foglalkozás keretében a létesítmény szakembere tájékoztatta állományt az üzem sajátosságairól, a dolgozók létszámáról. A helyismereti foglalkozás során az állomány, tájékoztatást kapott a közművek elzárásának helyeiről, mentési-menekülési útvonalak biztosításáról. A tájékoztatást követően az állomány végrehajtotta a szolgálatparancsnok által a gyakorlattervben meghatározott szerelési feladatokat.

A feltételezett helyzet szerint a telephely egyik raktárában egy gázüzemű targonca működés közben kigyulladt és a tűz átterjedt az ott tárolt alapanyagokra. Az ott dolgozók tűzoltó készülékkel megkezdték az oltást, de nem tudták megfékezni a lángokat.

A helyi önkéntes tűzoltók felvették a kapcsolatot a létesítmény vezetőjével, megszerelték az alapvezetéket, majd az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók további oltósugarat szereltek és sugár fedezete mellett a gáztartályt kihozták az épületből és a hűtéséről gondoskodtak miközben az épületben eloltották a lángokat.

A gyakorlat végrehajtását a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, parancsnok-helyettese és a szolgálatparancsnok ellenőrizte, majd Bajusz István tű. százados megfeleltre értékelte.

Fotó: Oszlár Gábor tű. százados,Nyíregyháza HTP

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22