Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A létesítményi, önkéntes és önkormányzati tűzoltókkal kapcsolatban a szakmai segítség, a támogatás és az érdek-képviselet is megvalósult az előző esztendőben- számolt be a 2016. évben elvégzett feladatokról a 69 tagszervezettel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség. Az idén huszonöt éves szervezet nyíregyházi évértékelő értekezletén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is részt vett.

Három szervezettel bővült a taglétszáma a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetségnek az elmúlt egy évben, így ma már 33 önkéntes tűzoltó egyesület, 4 önkormányzati, 20 létesítményi és 12 magán, vagy egyéni vállalkozás van a tagjaik között- emelte ki az évértékelő elején Dombrády László ny. tű. ezredes, a testület elnöke.

A Magyar Tűzoltószövetség egy átalakuláson ment keresztül a 2015-ös esztendőben, egyesült a létesítményi és önkormányzati tűzoltóságokkal, ez az integrációs folyamat 2016-ra is áthúzódott, az elnökségben a létesítményi tűzoltókat Sitku Csaba, míg az önkormányzatiakat Berzsán István képviseli.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül tavaly 26 pályázott és nyert különböző forrásokat eszközökre és képzésekre összesen 19 millió forint értékben– emelte ki az elnök. Több rendezvényen is képviseltette magát a szövetség, így a lépcsőfutó és ifjúsági, valamint a mentőcsoportok versenyén, de a hagyományőrzésben, a tűzoltó emlékhely elnevezésében és a sportesemények támogatásában is részt vettek.

Véletlen egybeesés volt, hogy az idei önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázat a tűzoltószövetség évértékelőjével esett egybe, így az ezredes felhívta a figyelmet, hogy 2017-ben is minél több ilyen szervezet tudjon forrásokat nyerni eszközök beszerzésére, képzésekre, vagy szertár felújításokra.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője kiemelte az önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját, hiszen csak az önkéntesek az összes 2016-ban végrehajtott megyei vonulások 14, az önkormányzatiak pedig közel 50 százalékában jelen voltak, valamint az alezredes külön megköszönte a tavalyi évben a szatmári térségben bekövetkezett jégkár felszámolásánál nyújtott segítségüket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség nemcsak jubileumi évfordulót ünnepel az idén, de a pénteki közgyűlésen az elnökséget is újraválasztották, miután a képviselők mandátuma lejárt. Dombrády László ny. tű. ezredest is újraválasztották az elnöki posztra.

Fotó: ezahir.hu/Móricz Csaba