Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hat embercsempészt végrehajtandó, kettőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék – tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője csütörtökön portálunkat.

Toma Attila elmondta, hogy a törvényszék határozatával helybenhagyta a Kisvárdai Járásbíróság elsőfokú ítéletét.
A szóvivő közölte: bűnszervezetben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt az első- és a másodrendű vádlottat hét év fegyházra, a harmadrendűt hat év fegyházra, a fiatalkorú negyed- és ötödrendű vádlottat egy-egy év felfüggesztett fogházra, a hatod- és a hetedrendűt három-három év fegyházra, a nyolcadrendű vádlottat pedig két év fegyházra ítélte a bíróság.
A vádlottak 2014-ben anyagi haszonszerzési céllal több embernek nyújtottak segítséget a magyar határ illegális átlépéséhez. A harmadrendű vádlott tartott kapcsolatot ismeretlen, ukrán állampolgárságú emberekkel, a többi vádlott pedig a Magyarországra juttatott embereket “sétáltatta” és “pihentette”, valamint figyelő tevékenységet látott el – idézte a bíróság által elfogadott tényállást a sajtószóvivő.
Augusztus 4-én hajnalban a Tisza gátján segítették elő tizenegy afgán állampolgár Magyarországra bejutását úgy, hogy a Tiszán csónakkal átszállították őket a magyar területre, ahol három vádlott várta és egy zsurki ingatlanra vezette őket. Közben a többi vádlott biztosította az útvonalat.
Október 23-án két vádlott öt afgánnak segített Magyarországra belépni a zöldhatáron át, majd Eperjeske külterületén egy kukoricatáblában rejtőztek el, a rendőrök ott találták meg őket.
Az elsőfokú ítélet ellen valamennyi vádlott és védője fellebbezett, de a törvényszék helybenhagyta a járásbíróság döntését.

Kép: Police.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22