Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hat évvel azelőtt az E-misszió elnöke, Szigetvári Csaba ötlete alapján egy lelkes csapat  – azóta már baráti társaság – díjat adományoz a legaktívabb erdőpásztornak. Ebben az évben a szavazatok és a teljesítmény alapján a kótaji Jaczkó Andihoz  került a  2017. Év erdőpásztora vándordíj.

Andi portálunk  kérdésére elmondta, hogy gyakorlatilag az erdőben végzett munkájáért kapta a díjat.  Jelenleg 10 aktív erdőpásztor van az egyesületben, akik a saját maguk által bevállalt  terület felett őrködnek. Nem esnek kétségbe az erdőpásztorok ha épp szemetet kell szedni az erdőben, de izgatottan keresik, kutatják a különleges növényeket, állatokat is,  amiről jelentéseket készítenek. Az E misszió egyesület számos rendezvényt szervez, ami egytől-egyig a természethez és az erdőhöz kötődik, így évente rendszeresen megrendezik a madárkarácsonyt, odútakarítást és odúellenőrzést. Andi kedvenc feladata a gyűrűzésen való részvétel, s mint hobbifotós meg is örökíti. A tavasz egyik programja volt most hétvégén a Tavaszköszöntő csillagvirág-számlálás. Andi és a többi erdőpásztor ténykedését, programjait a Facebook-on is követheti itt.

Andi, ha teheti akkor az erdőben van. A munkája mellett minden alkalmat megragad, hogy igazi erdőpásztorhoz méltóan óvja, gondozza az erdőt és ezzel jó példát mutasson környezetének. Fotó: erdőpásztor

 

 

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22