Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Hangszert a kézbe a magyar könnyűzenei oktatás történetének legnagyobb szabású eseménye. Hét városban, köztük Nyíregyházán öt-öt napon keresztül interaktív hangszerkiállítás, hangszersimogató, rendhagyó ének- és zeneórák, minikoncertek, szakmai rendezvények várják a fiatalokat és a zenélés iránt érdeklődő idősebbeket.

A ma megnyitott nyíregyházi állomáson több mint száz kipróbálható hangszer, hangtechnikai eszköz és ministúdió várja az érdeklődőket – ez a Hangszert a kézbe, amelyre március 28- i kezdettel egész április 1- ig  látogatható  a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban. A roadshow-t a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Programja támogatásával. A sorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A Hangszert a kézbe legfontosabb eleme egy közel 400 négyzetméteres interaktív hangszerkiállítás és hangszersimogató. Itt szakemberek közreműködésével kézbe vehető és kipróbálható több mint száz hangszer és hangtechnikai berendezés. Külön standon lehet gitárokkal és basszusgitárokkal, dobokkal, billentyűs hangszerekkel, ének- és elektronikus zenei tartozékokkal, valamint ministúdiókkal ismerkedni.

A Hangszert a kézbe programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja indította útjára a Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként. A programsorozat megvalósítására az NKA Cseh Tamás program Ideiglenes Kollégiuma meghívásos pályázatot írt ki a Hangszeresek Országos Szövetségének. A programsorozatot a HANOSZ és az NKA Cseh Tamás Program közösen valósítja meg, bevonva a legfontosabb szakmai szervezeteket, legismertebb képzőhelyeket, zenetanárokat és előadóművészeket.

Az esemény Facebook oldala itt található ahol a soron következő napok programjait is megnézheti. A Cseh Tamás Program hivatalos weboldala meg itt található meg.

A holnapi (szerdai) program:

8:30-9:15 INTERAKTÍV, VÉLETLEN DAL GENERÁTOR – Kékkői Zalán és Rékasi Attila rendhagyó órája
9:45-10:30 A SZAKÓCÁTÓL A KÉT LÁBDOBIG – Tóth Tamás rendhagyó órája
11:00-11:45 MIÉRT ZENÉLÜNK? – Czutor Zoltán rendhagyó énekórája
12:15-13:00 KIÉ A ZENE? – A ProArt Egyesület rendhagyó órája 5-12. osztályos tanulók részére
13:00 HANGSZERSIMOGATÓ ÉS A KIÁLLÍTÁS SZAKÉRTŐINEK ELŐADÁSAI
15:00 STÍLUSVARIÁCIÓK FEKETÉN FEHÉREN – Togyeriska Imre billentyűshangszer-szakértő előadása

16:00 ZENEIPARI MINIAKADÉMIA – HOGY A HÁTTÉR IS MŰKÖDJÖN… (Bihari Balázs – Majdnem híres Rocksuli)

A rendezvény ingyenes.

Klikk a képre a galériához!

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu