Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az ízületi fájdalmakkal, valamint ezek mindennapossá válásával, a reuma biztos jeleivel sokan szembesülnek. A probléma jóval nagyobb odafigyelést igényelne, hiszen az időben történő felismerés nélkülözhetetlen a mihamarabbi kezelés megkezdése érdekében. A reuma faktor szintjének meghatározása információt nyújthat a szakember számára ahhoz, hogy sikerüljön diagnosztizálni a rheumatoid arthitis-t.

Előfordulhat, hogy időszakosan nem jelentkeznek panaszok, ilyenkor a reuma faktor kimutatása negatív eredményt jelezhet, ám a gyulladások fellángolásával kimutathatóvá válik a betegség. S hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy az életminőséget is jelentősen befolyásoló betegséggel van dolgunk?

Az ízületek reggeli merevsége már intő jel lehet, ehhez társulhatnak duzzadások, csomók a bőr alatt. Röntgennel kimutathatóak ízületi lerakódások, ráadásul a porcos és a csontos állományok is produkálhatnak elváltozásokat.

Mindegy, hogy megelőzésről, vagy a már kialakult panaszok enyhítéséről van szó, az érintettekben gyakran felmerül, hogy mégis milyen természetes módszerek léteznek a reuma ellen. Ha már kialakult a sokízületi gyulladás, akkor időnként visszatérően, vagy akár folyamatosan biztosan megtapasztalhatjuk a fájdalmakat.

Az elmúlt évtizedben nagyon sok olyan készítmény jelent meg a hazai piacon, melyek kiváló ízületvédő hatással rendelkeznek. Ezeket érdemes beiktatni a mindennapokba, így belülről megtámogatva szervezetünket. A reuma tünetei ellen azonban mindez még nem bizonyul elegendőnek, hiszen a Hillvital szakemberei szerint is sok múlik az életmódon.

Mediterrán konyha

A mediterrán országokban élők nem csak a szív-és érrendszeri betegségeket illetően kevésbé érintettek, de a reuma is ritkábban fordul elő náluk. Mire vezethető ez vissza? Az olyan egészséges olajok, mint az olívaolaj, a lenmagolaj vagy például a tökmagolaj számukra alapvető konyhai alapanyagnak számítanak.

Hasonlóképpen gyakran fogyasztanak omega-zsírsavakban gazdag halféléket. Mindezek az ízületek egészségéhez és így a reuma megelőzéséhez is hozzájárulnak. Az egészséges táplálkozással ráadásul elkerülhető az elhízás, mely szintén komoly terhelést jelentene az ízületek számára.

Rendszeres, kíméletes testmozgás

A reuma okozta panaszok enyhíthetőek a megfelelő, szakember által végzett gyógytorna segítségével. Az ízületek ilyen módon kimozgathatóak és csillapíthatóak a fájdalmak. Természetesen nem mehetünk el a napi testmozgás mellett sem.

Fontos, hogy a reuma által érintettek mindenképpen valamilyen kímélő mozgásformát válasszanak. Az úszás kitűnő döntés, de a természetben kerékpározás, könnyű séta is jó választásnak bizonyulhatnak. A lényeg, hogy ne essünk bele a mozgásszegény életmód hibájába, hiszen ez csak ront a reuma állapotán.

Természetes segítség kívülről

A természet patikája számos olyan alapanyaggal áll rendelkezésre, melyek segíthetnek a reuma kellemetlenségeinek enyhítésében. A természetes hatóanyagokat tartalmazó balzsamok, krémek minden érintett számára jól jönnek. Ma már megfizethető áron hozzájuthatunk sínekhez, szorító eszközökhöz, melyekkel tehermentesíthetőek egyes területek. Mágnessel kombinálva ezeket jelentős fájdalomcsillapító hatás érhető el. A reuma rányomja bélyegét az életminőségre és akár a mozgás szabadságát is befolyásolhatja. Fontos tehát, hogy életmódváltással, valamint a megfelelő készítmények használatával tegyünk a fájdalom enyhítése és a tünetek súlyosbodása ellen.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22