Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lars von Trier a dogma filmjeiről elhíresült dán filmrendező első igazi vígjátékát 2006-ban mutatták be a Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztiválon.  Ebből a filmből készített színpadi változatot Kovács Krisztina. A Főfőnök szellemes dialógusai a történet fanyar humora, briliáns szereposztás, Kristoffert a valaha jobb napokat látott színészt alakító Horváth László Attila  zseniális játéka, és Koltai M. Gábor  remek rendezése teszi nagyon szerethetővé ezt a darabot.   

Lars von Trier film adaptációjában nyoma sincs a dogma-filmek komor és komolykodó világlátásának, szigorú társadalombírálatának, ellenben kap a néző egy leleményesen megszerkesztett sztorit, némi groteszk beütésekkel az emberi kapcsolatok természetéről, a viselkedésformák csoportlélektani motivációiról – írja  Kovács Dezső egy 2010-es kritikájában. A történet  nem hatol mélyre az emberi viszonyok és magatartásformák feltérképezésében, ám  a szereplők külön-külön és együttesen is megmutathatják jellemábrázoló képességüket, játékkedvüket.

„Ez az egész olyan abszurd, mint egy Gambini jelenet.“

És valóban – mármint, ha egy évek óta egy láthatatlan, nem létező főnökkel működő cég abszurd lehet –, de ki is az a Gambini? Egy soha nem létezett huszadik századi színházi író, akinek életműve az abszurd csimborasszója, s akit istenít a valaha jobb napokat látott színész, Kristoffer, akit Ravn, egy számítógépes vállalkozás tulajdonosa bérel fel, hogy játssza el – eredetileg csupán egy alkalommal – az általa kitalált „Főfőnököt”. Sajnos, a mit sem sejtő beosztottak véletlenül találkoznak állítólagos főnökükkel, ami valóságos lavinát indít el, Kristoffer pedig kénytelen benne ragadni a szerepben… Eközben társadalmunk szinte minden jellegzetes típusa megjelenik a darabban – erősen görbe tükörben, olvasható a Móricz Zsigmond Színház ajánlójában.

Premier 2017. április 1.

 

Klikk a képre a galériához!

Első felvonás – klikk a képre a galériához! Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu
Második felvonás – Klikk a képre a galériához ! Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22