Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 2021-ig több mint 2,5 milliárd forintot fordítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási helyzetének javítására – hangzott el a projektvezető megyei önkormányzat vezetésével létrehozott foglalkoztatási paktumszervezet fórumán csütörtökön Nyíregyházán.

Az állásbörzével egybekötött eseményen együttműködési megállapodást írt alá huszonnyolc, a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó önkormányzat, intézmény és szervezet.
Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a fórumot megelőzően elmondta, negyedik éve folyamatosan négymillió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Közlése szerint elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon következett be jelentős növekedés, csak a versenyszférában közel 500 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben.

Emiatt több térségben, nagyobb városban, illetve iparágakban munkaerőhiány alakult ki, jelentős verseny folyik a jól képzett, dolgozni akaró munkaerőért – fogalmazott az államtitkár.
Cseresnyés Péter hozzátette, erre kínál megoldást többek közt a szabolcsi foglalkoztatási paktum is, amelynek révén azokat az embereket, akik eddig nem dolgoztak, vagy nehezen találtak állást, bevonják a munkába és az elsődleges munkaerőpiacon találjanak munkát maguknak.

A foglalkoztatási projekt az Európai Szociális Alap és a magyar kormány finanszírozásában valósul meg.
A 2021 májusáig tartó projekt több mint ezer ember foglalkoztatását támogathatja, képzést közel ötszázan kaphatnak, emellett egyéb szolgáltatás igénybevételére közel 1500-an jelentkezhetnek.
A fórumon elfogadták a projekt megvalósíthatósági tanulmányát, amely alapján hamarosan elkészül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási stratégiája is.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22