Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mintegy 70-80, zömében 18-20 éves  érdeklődő vett részt a Momentum nyíregyházi rendezvényén, ahol  felbukkant két ellenzéki politikus és több értelmiségi is. Az akkor még mozgalomként  működő, mára párttá alakult  Momentum tagjai  az eredményes NOlimpia kampány végén döntöttek az országjárás mellett. A nyíregyházi állomás a  44. volt a sorban. A szabolcsi megyeszékhelyen némi meglepetést okozva a Fidelitas nem volt jelen.

A tapasztalatok rendkívül pozitívak, gyakran több százan várták a Momentumosokat  a helyi rendezvényeken, mondják a szervezők.  Az országjárás tematikájára jellemző, hogy kis létszámú csoportokban megközelítőleg 2-3 órás beszélgetések során olyan problémákról folyt a diskurzus, ami közvetlenül érinti az adott településen élőket, így fókuszálva a helyi sajátosságokra. Talán nem megszokott  a politikai közegben, hogy a Momentumosok a helyi eredményekre is kíváncsiak voltak, vagyis mi az ami jól működik illetve mi az, amire büszkék lehetnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Mint mondják: Az országos hírek nagy része Budapesten íródik és sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a főváros ügyei. Ezért közvetlenül kell  megismerniük a helyi nehézségeket és sikereket és ennek legjobb módja, hogy a   Momentum helyben felépíti a cselekvés köreit.

A szervezőkkel a rendezvény végén beszélgettünk, amit a jövőhéten olvashatnak itt, az ezahir.hu-n.

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22