Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2015-ben portálunk egy hosszas tényfeltáró cikkben világított rá a tiszalöki Egészségügyi Központ felújításával kapcsolatos anomáliákra. A cikkben már akkor írtuk, hogy a város vezetése finoman fogalmazva, dr. Zsondára akarta hárítani az összes felelősséget az egészségügyi központ felújításánál tapasztalható jelentős késlekedés miatt. A vezetés odáig ment, hogy Zsondát egy nyilvános testületi ülésen  becsmérelték, szakmai alkalmatlanságát bizonygatták. Zsonda főorvos nem hagyta magát és büntető eljárást indított  a polgármester, alpolgármester és az egyébként önkormányzati képviselő, körzeti orvossal szemben.  A bíróság mai, jogerős ítéletében az elsőrendű vádlottat, Gömze Sándort Tiszalök polgármesterét, 375 ezer forint pénzbírsággal sújtotta – megváltoztatva ezzel a jóval enyhébb, elsőfokú ítéletet.

A törvényszék portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint,  a Nyíregyházi Járásbíróság korábban elsőfokon I. és II. rendű vádlottakat megrovás ítéletét súlyosbította, a    III. rendű vádlottat az ellene rágalmazás vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

A törvényszék a járásbíróság ítéletét súlyosbítva I. rendű vádlottal szemben 375.000 Ft, II. rendű vádlottal szemben 300.000 Ft pénzbüntetést szabott ki, III. rendű vádlott felmentését helybenhagyta.

A megállapított tényállás szerint a magánvádló feljelentést tett a vádlottakkal szemben azért, mert részükről 2015. március 9-én, egy tiszalöki rendkívüli képviselőtestületi ülésén becsület csorbítására alkalmas kijelentések hangzottak el, és az erről készült felvétel az interneten is elérhetővé vált.
A másodfokú bíróság a magánvádló által sérelmezett kijelentéseket egyenként megvizsgálta, s megállapította, hogy I. és II. rendű becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt a magánvádlóval szemben munkaköre ellátásával kapcsolatban, nagy nyilvánosság előtt. III. rendű vádlott tekintetében a törvényszék azt állapította meg, hogy a felszólalásában előadottak bűncselekményt nem valósítottak meg. Az ítélet jogerős.

A cikk itt olvasható

A kifogásolt kijelentések pedig az alábbi timeline-on található meg, időrendben

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22