Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Első fokon pert nyert Schiffer András volt országgyűlési képviselő (LMP), miután a Fővárosi Törvényszék az alapkezelők számára kiírt pályázatra beérkezett dokumentumok kiadására kötelezte az Eximbankot szerdán.

A testület indoklása szerint a pályázati dokumentumok nem minősülnek üzleti titoknak, mivel az Eximbank közfeladatot lát el. Az ítélet szerint azonban a pályázaton vesztes magánszemélyek és a pályázati anyagokban érintett magánszemélyek személyes adatai nem hozhatók nyilvánosságra.

Az ítélet kihirdetését követően a pert indító Schiffer András elmondta: az adatok nyilvánosságra hozatalával kiderülhet, hogy az Eximbank pályázati kiírásán volt-e valódi verseny. Felidézte, hogy a pályázatok benyújtására mindössze 6 nap állt rendelkezésre és több pályázati feltétel szükségessége is vitatható.

A volt országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy nem elegendő a nyertes pályázó – korábban már megismert – egyes alapadatainak ismerete: valamennyi pályázat dokumentációjára, azok összehasonlítására és a bírálati mátrix megismerésére szükség van. A pályázat nyertese által kezelt, csaknem 16 milliárd forintra a közpénzekre vonatkozó szabályok érvényesek – tette hozzá Schiffer András.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22