Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szerdán délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 15. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 13 általános és 11 középiskolás csapat érkezett. A versenyre érkező általános és középiskolás csapatokat Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dombrádi László nyá. tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Dr. Andrási Beáta a Nyíregyházi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese köszöntötte.

A versenyszabályok ismertetése után időre kellett a csapatoknak az állomáshelyeken teljesíteniük az elméleti és gyakorlati feladatokat. A fiataloknak a hagyományos veszélyhelyzetek kezelése mellett, környezetvédelmi, ár- és belvízvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kellett oldaniuk. A katasztrófavédelem mellett a társszervek képviselői, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Speciális mentők és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft, valamint a Rendőrség, Nyírerdő Zrt. és a Népegészségügyi Főosztály is képviseltette magát a versenyállomások egy-egy helyszínén, ahol a legtöbb pontot kellett összegyűjteniük a diákoknak.

A Nyíregyházi Kirendeltség általános iskolái között a legjobbnak a Tiszanagyfalui Általános Iskola bizonyult. A második helyezést a Nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola csapata, a harmadik helyezést pedig a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola diákjai érték el. A középiskolák között az első helyen a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakgimnázium tanulói lettek, a második helyezést a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium hallgatói érték el, megelőzve az Inczédy György Szakgimnázium csapatát.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját a Tiszanagyfalui Általános Iskola, valamint a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium diákjai vehették át. A Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakgimnázium, a Túróczi Zoltán Evangélikus Általános Iskola, a Kálmánházi Általános Iskola és a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium tanulói a rendőrség ajándékával térhettek haza.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíjában a Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola csapata részesült. A Spinkler Kft. különdíját a Jókai Mór Református Általános Iskola és az Inczédy György Szakgimnázium és Szakközépiskola vehette át. A nyíregyházi verseny helyszínén Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dombrádi László nyá. tű. ezredes a Sz-Sz-B. megyei Tűzoltó Szövetség Elnöke köszönte meg a diákoknak a felkészültséget és a versenyen való részvételt, majd együtt adták át a diákoknak az okleveleket és díjakat. Az ajándékokat a Nyíregyházi Állatpark, a Tuzson János Botanikuskert, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., valamint a Spinkler Kft. ajánlották fel. 2017. április 12-én, a megyei döntőnek ad otthont az Erdei tornapálya, ahol a területi döntők első és második helyezettjei versenyeznek tovább az általános és középiskolás csapatok közül, majd a legjobbak az országos megmérettetésen képviselhetik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

Fotó: Nyíregyháza KvK