Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyész azt a nagyecsedi férfit, akinek a kutyái rátámadtak a szomszédban lakó bácsira, aki ettől elveszítette az egyik lábát, majd pár hónap múlva elhunyt, tájékoztatta portálunkat dr. Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a nagyecsedi kertes házban élő vádlott két, 20-25 kg súlyú bull-típusú terrier fajtájú kutyát tartott az udvarán úgy, hogy az állatok napközben szabadon voltak, éjszakára pedig kennelbe zárta azokat. Az ingatlant a szomszédos telektől egy drótkerítés választotta el, melyet a kutyák megrongáltak, az azon kialakított lyukon átjárhattak az ott lakó idős sértett udvarára. A sértett a lyukat próbálta kijavítani, illetve akadályt létesített a saját telkén azért, hogy a kutyák oda ne mehessenek át, azonban ez nem járt eredménnyel.

2016. május 18-án délelőtt a sértett a kerítés közelében foglalatoskodott, amikor is a vádlott kutyái a lyukon átmentek az udvarára, megragadták a sértett lábát, illetve karját, azon több harapást ejtettek. Az idős ember jajveszékelésére a szomszédok siettek oda, akik a kutyákat elzavarták, a sértetthez pedig orvost hívtak.

A kutyatámadás következtében az idős sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, a jobb lábát jelentős részében amputálni kellett. Ennek következtében a sértett élete, általános fizikai állapota leromlott, tartósan fekvőbeteggé vált, amitől kialakult nála egy keringési és légzési elégtelenség, amely végül 2016 novemberében a halálát okozta.

A vádirat szerint a kutyák gazdája felelős a sértett haláláért, mert nem teremtette meg az állatok biztonságos tartásának körülményeit a saját ingatlanán, és kellő körültekintéssel előre láthatta volna, hogy a kutyák sérülést okozhatnak másnak.

Az ügyész a vádiratban az indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre a vádlottat.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22