Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szerda délelőtt 56 diák versenyzett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség közös szervezésében megrendezett felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjén, Nyíregyházán, az Erdei tornapályán. A helyi szintű versenyek győztes csapatai közül 9 általános iskolás és öt középiskolás csapat versenyzett egymással szerdán délelőtt a nyíregyházi Erdei Tornapályán. A tanulók négy fős csapatokban korcsoportonként vetélkedtek a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekből.

A katasztrófavédelemi ismeretek mellett az elsősegély-nyújtás, a természet- és környezetvédelmi, vizek kártételei elleni védekezési, valamint közlekedésbiztonsági elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg a diákok. Az értékelésnél az egyes állomásokon elért helyezések alapján alakult ki a sorrend.

A versenyt, majd az értékelést követően két korcsoportban hirdettek eredményt, mely alapján az általános iskolák közül a Tiszanagyfalui Általános Iskola állhatott fel a dobogó első fokára, második a Mándoki Általános Iskola, harmadik helyen a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola csapata végzett.

A középiskolás kategóriában első a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapata, míg második a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnázium, harmadik helyezett pedig a mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Szakgimnázium diákjai lettek. Minden csapat oklevelet kapott, valamint az első három helyen végzett iskolák érmekkel és ajándékutalvánnyal térhettek haza, a két kategóriában elért első helyezett pedig a Megyei Védelmi Bizottság által felajánlott serlegeket is megkapta.

A különböző állomásokon a legeredményesebb csapatok külön tárgyjutalomban részesültek, melyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Nyírerdő Zrt., a Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és az RSOE ajánlották fel és képviselőik adták át a diákoknak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság állomásán legjobban teljesítő diákok, a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola és a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégium csapatai kapták meg a Baleset-megelőzési Bizottság különdíját.

A FETIVIZIG különdíját a Jókai Mór Református Általános iskola és a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnázium diákjai vehették át.

A Nyírerdő Zrt. ajándékait a Jókai Mór Református Általános Iskola és a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium, valamint az RSOE különdíját a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola és a mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Szakgimnázium diákjai érdemelték ki.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a mátészalkai SzC Budai Nagy Antal Szakgimnázium diákjait díjazta.

A Spinkler Kft. ajándékait a Jókai Mór Református Általános Iskola és a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégium csapatai kapták meg.

Az elismeréseket Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője, Dombrády László nyá. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Gerebenics Károly tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke adták át.

A szerdán lebonyolított megyei forduló után a Tiszanagyfalui általános Iskola és a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium diákjai képviselhetik megyénket, az április 22-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos megmérettetésen.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22