Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Akik jártak már a Nyíregyházi Állatparkban, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Magyarország talán legimpozánsabb állatgyűjteménye nem csak attól érdekes, hogy több mint 500 faj 5000 képviselőjét látjuk, hanem hogy egy 35 hektáros tölgyerdőben található. A tavaszi időszakban lombosodó fák, a varázslatos hangulatot árasztó sóstó erdőben megtekinthető állatritkaságok, minden korosztálynak különleges kikapcsolódást kínálnak.


A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavaszi szünetben látható lesz fókashow is. Az oroszlánfókák látványos bemutatója mellett a madárbemutatóban pedig ara papagájok logikai és ügyességi feladatokkal kápráztatják el az érdeklődőket.

Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján. Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, aki itt a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra. Az idei év sztárjai a fehér oroszlán kölykök, akik szüleikkel élnek közös kifutóban. A ritka nagymacskák szinte egész napjukat játszadozással töltik, a látogatók legnagyobb örömére.

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük —a legutóbb vendégeink egy fehér tevecsikó világrajövetelét s lábra állását nézhették végig. Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia ház 4 éves orangután kölyke Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán, csakúgy mint a fehérkezű gibbon kölykök akrobatikus ügyességű mozdulatai. Szépen cseperedik az indiai sül kölyök is, csakúgy mint a muflon bárányok és a gereza majom bébi is. S a baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismamánk van, a majmok, nagymacskák és a patások között is… A hosszú séta s a baba mustra után pedig bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben. A programok időpontjai és további információk a honlapunkon olvashatóak.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22