Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pénteken, Nyíregyháza város rendezvényén egész napos kiállítással és teszttel várta a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az érdeklődőket, majd a délután folyamán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltási bemutatóval hívta fel a figyelmet a lakóépületek tűzvédelmére.

Már reggeltől megelőző kisfilmekkel és kiállított eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődők Nyíregyházán, a Kossuth téren, akik ellátogattak a város nagyrendezvényére, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai segítettek a szak és védőfelszereléseket kipróbálni, valamint a bátrabbak egy tesztet is kitölthettek, amelyek a tűzoltással kapcsolatos kérdéseket tartalmaztak. De betekintést nyerhettek az iparbiztonság és a polgári védelmi szakterületekbe is az érdeklődők.

Fotó: ezahir.hu/Móricz Csaba

A délután folyamán az úgynevezett bemutató konténerben egy szobát rendeztek be, ahol azt szemléltették, hogy milyen hamar terjednek el a lángok és percek alatt milyen károkat tud az okozni. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók pár perc alatt két vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást és a lakóépületekkel kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ismertette a résztvevőknek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezen belül a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is az idei évben kiemelten kezeli a lakóépületek biztonságát, így minden fórumon az ezzel kapcsolatos tűzvédelmi szempontokat is ismertetik a lakosság körében.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22