Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette büntetőtanácsa a mai napon hat év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte O. A. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott 2015. június 1-jén nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után Tiszabezdéden közlekedett kerékpárral, amikor meglátta D. J. sértettet, aki a saját kerékpárját tolva közlekedett. A vádlott a sértett mellé érve leszállt kerékpárjáról, és előzetes szóváltás nélkül hátba rúgta D. J-t aki ettől a földre esett.

Miközben próbált felállni, a vádlott ököllel arcon ütötte, s a sértett bántalmazásával csak akkor hagyott fel, amikor a sértett kijelentette, hogy hívja a rendőrséget. A vádlott cselekménye következtében D. J. sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

O. A. vádlott ugyanezen a napon ittas állapotban sétált Tiszabezdéd egyik utcájában, amikor a vele szemben szintén gyalogosan közlekedő sértettet minden indoklás nélkül ellökte, aki elesett. A vádlott a földön lévő sértettet legalább közepes erővel fejbe rúgta, amitől hanyatt esett. Ezt követően a sértett felállt a földről, elindult a lakása irányába, de rosszulléte miatt az első lakott háznál segítséget kért, ahonnan a mentőket értesítették.

A sértett az elszenvedett sérülés következtében – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – néhány nap múlva elhalálozott. Az orvosszakértő megállapította, hogy a sértett halához vezető sérülés a vádlott rúgásától származott. A bűncselekmény minősítése halált okozó testi sértés és nem emberölés, mivel a vádlott szándéka nem a sértett életének kioltására irányult.

Figyelemmel azonban az elkövetés módjára, a vádlott előre láthatta tettének következményét, de könnyelműen bízott azok elmaradásában.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

Videó: Kölcsey Televízió

Fotó: ezahir.hu/Móricz Csaba

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22