Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Adorján Béla a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke a Nyíregyházi Törvényszék épülete előtt sajtótájékoztatóján értékelte a tiszabezdédi gyilkossággal kapcsolatos, ma született  ítéletet.

Mint ismeretes: Varga Gyula 53 éves tiszabezdédi lakos külterületi földjéről gyalog hazafelé tartott, amikor a brutális  támadás érte. Négy támadója közül végül egy mérte rá a végzetes csapást, ( fejtetőn érte a közepes erősségű rúgás – a szek) melynek következtében pár nap múlva, 2015. június 10-én életét vesztette. Emberölés helyett mindössze halált okozó testi sértésként folytatták le a büntetőeljárást, ráadásul, vélekedik a képviselő: a három támadóból egy  elkövetővel szemben emeltek vádat, a többiek tanúként vettek részt az eljárásban.  A mai ítélethirdetésen pedig mindössze hat év börtönre ítélték az egyetlen vádlottat. (vegyes bűncselekmény, azaz, bántalmazásra terjedt ki a vádlott szándéka a halálra nem. A bántalmazásban a társai nem vettek részt, ezért az eredményért, mely gondatlan nem lehet őket felelősségre vonni –  a szerk)

„Mélységesen felháborító mind az ítélet, mind az eljárás lefolytatása, s annak kihirdetési körülményei is! Az ügyészség fellebbezésén túl a családdal új eljárást fogunk kezdeményezni, és minden eszközt megragadunk annak érdekében, hogy igazságos ítélet születhessen, mely során nem csak egyetlen elkövető, nem ilyen enyhe minősítés és nem ilyen enyhe büntetés lesz az eredmény! Hozzá kell tegyem: külön felháborító volt az ítélethirdetésen a bíróság azon indoka az enyhítő körülményekre, miszerint az elkövetőnek gyermekei vannak! Az elhunyt áldozatnak,  Varga Gyulának két leány gyermeke maradt árván, azok nem számítanak? – tette fel a kérdést Adorján Béla a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

 

Az ítélethirdetésről itt írtunk részletesen

Fotó: ezahir.hu/Móricz Csaba

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22